Zit je te denken aan een eigen bedrijf of ben je zelfs al bezig met het opstarten? Superleuk! Ik kan me wel voorstellen dat je niet zo goed weet wat je allemaal kan verwachten en waar je mee moet beginnen. Geen zorgen na het lezen van dit blog ben je goed voorbereid. Lees hier 3 tips voor het opstarten van je eigen bedrijf.

 

1.    Administratie bijhouden

Misschien niet je favoriete hobby, maar zeker een van de dingen die erg belangrijk is. Vooral in het begin. Je administratie is namelijk datgene wat je bedrijf staande moet houden. Misschien heb je niet direct mensen in dienst en hoef je bijvoorbeeld geen loonadministratie te doen. Er zijn wel genoeg andere dingen. Zo heb je inkopen en uitgaven die je moet kunnen declareren. Je moet belasting betalen etc. Wat je ook kunt doen is je administratie uitbesteden, zo zou je bijvoorbeeld bij het administratiekantoor Groningen Terecht kunnen.

 

2.    Heb vertrouwen in jezelf

Het klinkt misschien logisch, maar vertrouwen hebben in jezelf is erg belangrijk. Heb je dit namelijk niet en ben je heel negatief dan komt het ook niet goed. Je moet jezelf goeie dingen aanpraten en vertrouwen hebben dat het goed gaat. Zo zul je ook merken dat je meer motivatie hebt om dingen goed te doen en ze ook werkelijk goed verlopen. Ga ook zeker niet bij de pakken neer zitten als je even een tegenslag hebt. Ik kan je wel vertellen dat ieder beginnend bedrijf fouten maakt, maar juist hier leer je veel van, waardoor je alleen maar beter wordt.

 

3.    Maak goede plannen en een SMART doelstelling

Misschien wel het allerbelangrijkste van het starten van een onderneming. Het hebben van doelen. Zo moet je goed weten wat je wil bereiken en dit SMART formuleren, het moet namelijk wel haalbaar zijn. Door doelen te stellen, kun je ergens naar toe werken en steeds beter worden. Ook moet je weten wat je wil uitstralen. Ga je bijvoorbeeld voor een fantastische service of wil je juist voor goede producten gaan. Bekijk wat je wil uitstalen en hoe je mensen wil trekken. Bekijk hierbij vooral de strategieën van andere ondernemers in de buurt, hier leer je ook weer van. Bijvoorbeeld bij loonadministratie Groningen.

 

https://unsplash.com/photos/9moikpaufvg