Het begrip ‘Bitcoin’ vliegt tegenwoordig in Nederland om iedereen zijn oren. Het is mega populair sinds dat Elon Musk, eigenaar van het automerk Tesla, miljoenen heeft geïnvesteerd in deze cryptovaluta. Deze grote investering heeft geleid tot een zeer aantrekkelijk Bitcoin Koers. Doordat de Nederlandse rente van 0% op de bank niks meer oplevert, investeren Nederlanders hun geld in de cryptovaluta. In deze blog lees je wat het verhaal is achter de Bitcoin.

De geschiedenis van de Bitcoin

Bitcoin dateert van 3 januari 2009, maar de echte eerste gedocumenteerde aankoop van goederen met Bitcoins was op 22 mei 2010. Laszlo Hanyecz heeft toen twee pizzas gekocht voor 10.000 Bitcoins. In april 2011 bereikt de Bitcoin voor het eerst de waarde van $1. Vanaf dit moment ging de Bitcoin koers elk jaar met een factor van 10 omhoog tot en met december 2017 toen het de totale waarde van $20.000 bereikt. In begin februari daalde de koers tot onder de $8000. Vanaf december 2017 werd de Bitcoin wereldbekend, waardoor een run ontstond voor deze waardevolle munt. Helaas ging de overheid van Zuid-Korea de wetgeving aanscherpen waardoor de waarde omlaagging in 2018. In november 2019 viel de waarde van Bitcoin weer 10% omlaag tot circa 6.000 euro. Deze waardeval wordt hoofdzakelijk geweten aan de aankondiging door de Chinese Volksbank om op te treden tegen illegale activiteiten die bekostigd werden met Bitcoin. In februari 2021 bereikte de Bitcoin voor het eerst een waarde van $50.000 per stuk. Kortom, als Laszlo Hanyecz zijn 10.000 Bitcoins had bewaard tot en met febrauri 2021 dan had hij nu multimiljonair kunnen zijn!

Bitcoin in Nederland; steeds meer mensen beginnen eraan te geloven

Bitcoin wordt niet alleen populairder in Amerika, maar ook in Nederland krijgt het steeds meer bekendheid. De koerswisselingen vanaf november 2013 hebben in Nederland behoorlijk wat aandacht gekregen van de media. Bitcoinmiljonairs zijn tegenwoordig een feit in Nederland, hun zijn behoorlijk geobsedeerd met deze munt. Bitcoin kopen is namelijk niet makkelijk, je moet rekening houden met de Bitcoin koers. Gecombineerd met een perfecte timing kan Bitcoin van jouw 100 euro, duizenden euro’s maken. Per 21 mei 2020 houdt De Nederlandse Bank toezicht op bedrijven waar men geld kan wisselen voor Bitcoin of andere cryptovaluta. Verder vallen aanbieders van cryptodiensten onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.