Het klinkt allemaal een beetje vaag, wat is nu weer een cloud? Eigenlijk is het niets anders dan het opslaan van gegevens en bestanden op een locatie anders dan bijvoorbeeld de harde schijf van je eigen computer. De clous ‘zweeft’ omdat hij verbonden is met het internet. Hier worden je gegevens dan ook opgeslagen, ergens zwevend op het internet. Duidelijker? Nee, waarschijnlijk niet, het klinkt allemaal een beetje gek. In dit artikel noemen we paar redenen waarom een cloud migratie voor uw bedrijf ook een must is.

Overzicht, kosten, veiligheid en opslagruimte

Het voordeel van een cloud migratie is ten eerste dat je gepresenteerd wordt met een duidelijk kostenplaatje. Diensten zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure, IBM Cloud of Google bieden vaak modellen aan die passen bij uw bedrijf en benodigdheden. Aan zulke modellen zitten dan weer vaste maandprijzen verbonden. Op deze manier heeft u uw IT kosten gelijk inzichtbaar. Daarnaast zorgt de cloud ook voor de back-ups van je gegevens. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken dat je je gegevens verliest. Ook zijn de clouds vaak goed beveiligd, en hoef je dus niet zelf achter beveiligingskosten aan. Als laatste is het voordeel dat de cloud eigenlijk een ongelimiteerde ruimte is waardoor je heel erg gemakkelijk kan opschalen.

Bereikbaarheid

Het laatste voordeel is ons in deze corona periode maar al te duidelijk geworden. Een van de vele nadelen van het opslaan van gegevens op een vaste plek is dat je ook alleen op locatie bij die gegevens kan. Op het moment dat je niet naar het kantoor kan, zoals in deze corona periode bijvoorbeeld, dan kun je dus gewoon niet bij de gegevens. Dat is nogal lastig. Omdat de cloud gegevens opslaat op het internet zijn je gegevens eigenlijk overal op te halen. Zo kun je je werknemers ook thuis laten werken. Ideaal dus.

 Hebben we je kunnen overtuigen van de must van een cloud migratie, kijk dan snel eens op Thornstein. Zij helpen je bedrijf met het migreren naar de cloud vanaf lokale bestanden, of juist het migreren van de één naar de andere cloud.