Een website is van grote invloed op de omzet van een onderneming. Door de beschikking over een website is een onderneming beter vindbaar, neemt het vertrouwen van de bezoekers toe en worden producten of diensten sneller aangeschaft. Het is echter van groot belang om te voldoen aan de wensen van de klanten.

Klanten hebben namelijk weinig geduld. Het liefst willen zij zo snel mogelijk antwoord op hun vragen, zodat zij snel te werk kunnen. Bij een onoverzichtelijke, chaotische website zullen veel bezoekers dan ook afhaken. Zij vinden immers niet snel genoeg hun antwoorden die zij wensen. Om te voldoen aan de wensen van de klanten kunnen onderstaande tips erg nuttig zijn.

1.    Het doel van de website

Het is begrijpelijk dat grotendeels van de websites op het internet doelt op de verkoop van een product of dienst. Het is dan ook uitermate belangrijk om dit doel in het achterhoofd te houden bij het ontwerpen van de website.

Zorg ervoor dat de teksten op de website overtuigend zijn. Je probeert de klanten immers over te halen om iets aan te schaffen. Houd de teksten hierbij kort en krachtig, zodat de klanten snel en duidelijk de nodige informatie ontvangen.

2.    Geen design trends

Het is erg aantrekkelijk om mee te gaan met de huidige trends bij het ontwerpen van een website. Toch is het verstandig om de trends achterwege te laten en een uniek design te kiezen. Op die manier blijft de website herkenbaar en origineel. Indien iedereen bij het ontwerp van een website de huidige trend volgt, zullen vrijwel alle websites op elkaar lijken. Dat is juist niet de bedoeling.

3.    Doelgroep

Hoogstwaarschijnlijk is het product of de dienst die je aanbiedt bedoeld voor een specifieke doelgroep. Indien je kookgerei verkoopt, zal dit zijn bedoeld voor de kookliefhebbers, babyspeelgoed is voor (aanstaande) moeders en games zijn voor de jongeren. Bij het schrijven van de informatieve teksten is het raadzaam om het woordgebruik te baseren op de doelgroep. Straattaalwoorden zijn namelijk niet begrijpelijk voor ouderen.

4.    Moeite met het ontwerp? Front-end developer is de oplossing!

Geen paniek. Vrijwel iedere onderneming heeft moeite bij het ontwerpen van een website. Het is immers niet ieders specialiteit. Daarbij hebben ondernemingen het vaak te druk met het uitvoeren van andere taken, waardoor zij niet meer toekomen aan het ontwerpen van een website. In dit geval kan het inschakelen van een front end developer de oplossing zijn. De front-end developer helpt namelijk bij het verbeteren van de ‘voorkant’ van de website.