Dat de straat de belangrijkste plek is voor advertenties, is al lang verleden tijd. Dankzij de technologische revolutie die we als samenleving zijn ondergaan zijn het grote websites als Facebook en Google, die met hun miljarden dagelijkse bezoekjes de advertentiemarkt domineren. Deze vele zoektochten over het internet, een stuk of 5 miljard per dag via Google alleen al, kunnen echter ook in het voordeel van de kleinere particulier worden gebruikt. Hierbij kan men gebruik maken van linkbuilding. Dat is een techniek waarbij al enigszins relevante websites zullen doorverwijzen naar de site van jouw bedrijf. Zo nemen deze sites je als het ware op sleeptouw en zullen ze je naar boven tillen in de zoekresultaten.

Hoe werkt SEO?

Bij het gebruik van zo’n internationale seo strategie, oftewel search engine optimalisation, kan je mensen bereiken die een bepaald product, dat jouw bedrijf kan verzorgen, nodig hebben. Stel je verkoopt zonnepanelen, kan jouw site relevanter worden gemaakt voor de zoekterm “zonnepanelen kopen”. Dit wordt gedaan door het maken van een groot netwerk van links. Hierbij maken zogenaamde copywriters artikeltjes voor sites die al enige relevantie hebben, waarin links worden geplaatst naar uw site. De zoekwoorden waarop gefocust wordt zullen in het artikeltje worden gezet en dit draagt dan bij aan het vergroten van dit netwerk voor uw bedrijf.

Geen tijd voor linkbuilding? Besteed het uit!

Bepaalde bedrijven zijn gespecialiseerd in het schrijven van zulke artikelen en hebben veel van deze copywriters in dienst. Zij weten goed hoe de ingewikkelde achterliggende technologie werkt. Hoewel iedereen dat soort artikeltjes zou kunnen schrijven en uploaden is linkbuilding uitbesteden dus toch wel een goed idee. Voor het meest effectieve gebruik van dit soort technieken zijn er namelijk erg veel artikels nodig, wat een tijdrovende klus kan zijn als u dit zelf wil doen. Dit soort bedrijven kunnen dit met geoefende schrijvers zeer snel en efficiënt voor elkaar krijgen en zullen er dus sneller meer mee bereiken dan uzelf.